Please activate JavaScript! — Or click here for the SiteMap.

 

 
SteenPlus is een beeldhouw-collectief van zes vrouwen.

Loes Smolders, Elisabeth van de Ven, Wilma Dollenkamp, Annette Marcellis, Annelies van Gurp en  Femke Zeijen.

Alle zes hebben we de kunstacademie (deels) afgerond en zijn we in de ban van het beeldhouwen geraakt en dinsdags werken we gezamenlijk in mijn atelier aan het Sneeuwklokje.
Ieder werkt aan zijn eigen steen, maar we doen graag aan kruisbestuiving en aan elkaar inspireren.

De naam SteenPlus is niet toevallig gekozen want we werken ook met andere materialen in combinatie met steen. Denk aan steen met keramiek, steen met glas etc.
Buiten dat het gezellig is om met elkaar te werken kun je ook van elkaar leren en we doen dan ook regelmatig een “rondje” om elkaar te vertellen waar we mee bezig zijn. De gesprekken die dan ontstaan geven veel inzicht en inspiratie.

Verder geven we onszelf elk jaar een cadeautje. Dan reserveren we twee hele dagen waarin we lekker de hele dag kunnen werken aan een thema.
We zijn begonnen met woorden en begrippen als thema, zoals "verbonden" en "samen". Daar zijn prachtige werken uit voort gekomen.
De laatste jaren kiezen we voor een vrouwelijke kunstenares die ons inspireert. Bijvoorbeeld Louise Bourgeois, Frida Kahlo, Barbara Hepworth en afgelopen jaar Karin Arink.
Deze kunstenares bestuderen we en hun leven of werk is dan de inspiratie voor het themabeeld dat we dan in twee dagen maken.

We hebben al enkele keren een expositie gehouden van deze beelden. Beeldige tuin heetten die exposities, in de tuin van Loes en Frans Smolders in Bergeijk.
Heerlijke dagen waarin iedereen een kijkje kan komen nemen waar we mee bezig zijn. We hebben ook al eens een hele grote expositie gehouden in de tuin van de Bonus Hortus in Valkenswaard. Daar hadden we 70 beelden geplaatst en aangezien we van kruisbestuiving houden liepen daar dichters en zangers door de tuin en een performance artist.

Momenteel hebben we een expositie in de Stinzentuin, de theetuin van Mevrouw van Best in Valkenswaard

Komend weekeinde is de tuin open en kan iedereen genieten van de tuin en de beelden.
Zondagmiddag 8 mei is er weer sprake van kruisbestuiving want dan komen de zangers van Kloos uit Westerhoven een concert geven.

 

Laatst bewerkt